Lákavá nabídka pro organizace z Moravskoslezského kraje: Jednoduše dostupná kyberškolení díky nové spolupráci s MSDC

Příspěvkové organizace z Moravskoslezského kraje nyní mohou jednodušeji a bez další administrativy využívat naše kyberbezpečnostní služby. Díky nové strategické spolupráci s Moravskoslezským datovým centrem (MSDC) získávají přístup k odborným školením, která jim pomohou efektivně chránit své digitální prostředí před hrozbami. Jste příspěvková organizace z Moravskoslezského kraje? Přihlaste se na školení ještě dnes a zajistěte si lepší ochranu před kyberhrozbami! 

11. 9. 2024

Bez popisku

Moravskoslezské datové centrum (MSDC), pověřené Moravskoslezským krajem mimo jiné koordinací kybernetické bezpečnosti organizací zřizovaných krajem, umožňuje příspěvkovým organizacím z jejich gesce přihlásit se na kurzy CyberSecurityHubcz bez nutnosti uzavírat samostatné smlouvy. Tento přístup nejen že zjednodušuje administrativní procesy, ale také urychluje možnost školení stovek uživatelů. Registrace na školení probíhá přes MSDC, čímž odpadá potřeba vytvářet další smlouvy či administrativní kroky. Tato spolupráce tak otevírá dveře ke školení stovek uživatelů a správců ICT, což výrazně posílí kybernetickou bezpečnost v regionu.

Školení a nabídka služeb

Bez nutnosti uzavírat smlouvu si mohou zájemci momentálně vybrat ze tří školení pro tři různé skupiny zaměstnanců:

Mikrokurz kyberbezpečnosti pro manažery

Kurz účastníky seznamuje s riziky v digitální ekonomice a s problémy, kterým mohou čelit řídicí pracovníci firem a veřejných organizací. Účastníci se naučí základní principy obrany své organizace proti kybernetickým útokům, seznámí se s novou legislativou NIS2 a získají povědomí o základních technikách prevence a praktických krocích při obraně své organizace proti kyberútokům. Kurz poskytuje praktické rady, jak lépe řídit svou organizaci v prostředí zintenzivňujících se kybernetických hrozeb.

Termín: 30. září a 7. října 
Forma: online (MS Teams) a fyzické školení (ve školicí místnosti zajištěné objednatelem) v rozsahu 2 hodiny

Více informací o kurzu

Minikurz základů kyberbezpečnosti pro uživatele

Kurz účastníky seznamuje s riziky v digitální ekonomice a s problémy, kterým mohou čelit jak řídicí, tak i řadoví pracovníci firem. Účastníci se naučí základní principy obrany svého podnikání, seznámí se s novou legislativou NIS2 a získají povědomí o základních technikách prevence a obrany proti kyberútokům. Kurz poskytuje praktické rady, jak lépe chránit digitální infrastrukturu své organizace.

Termín: 30. září a 7. října
Forma: online (MS Teams) a fyzické školení (ve školicí místnosti zajištěné objednatelem) v rozsahu 4 hodiny

Více informací o kurzu

Základní kurz kyberbezpečnosti pro správce ICT

Kurz je zaměřen na vzdělávání správců ICT o klíčových kyberbezpečnostních tématech. Účastníci se naučí identifikovat a vyhodnocovat bezpečnostní zranitelnosti, nastavovat bezpečnou konfiguraci systémů a politiky hesel, a efektivně reagovat na incidenty. Školení zahrnuje praktické úkoly a otázky k procvičení získaných znalostí, což umožní rychle nastavit základní úroveň kyberbezpečnosti v organizaci.

Forma: Čtyřdenní školení probíhající v několika bězích (od 1. a 3. října), určené pro 70 správců ICT z MSDC i dalších klientů

Více informací o kurzu

Chcete využít i další služby? 

Pokud má organizace zájem pouze o tři zmíněná školení, může se přihlásit prostřednictvím MSDC bez nutnosti uzavírání další smlouvy. Pro organizace, které chtějí využít i dalších služeb našeho kyberbezpečnostního hubu, existuje možnost uzavření samostatné smlouvy. V případech, kdy bude kapacita školení vyčerpána, jednáme o možnosti rozšíření spolupráce přímo s Moravskoslezským krajem, což by umožnilo další účastníky zařadit do nových běhů školení.


Spolupráce s MSDC je dalším krokem k ještě širší podpoře veřejných organizací. Věříme, že tato spolupráce bude i nadále růst a umožní nám efektivně přispět k zajištění bezpečného digitálního prostředí pro všechny organizace v Moravskoslezském kraji. 

Přihlašování a další informace najdete na webu MSDC. 

WEBOVÉ STRÁNKY MSDC


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info